oel_oversigt erdinger anchor stfeullien blanchedenamur grolsch krusovice newcastle

Vin & Ølstue

 

Udover de gængse danske pilsnere lægger Toga stolhed i sit udvalg af special øl og ale. Både danske såvel som udenlandske varianter finder vej til Vinstuens haner. Sortimentets krydderi og smag tilpasses sæsonvis årtidens temperament.


Paulaner 5,5% (München)

Bryggeriet Paulaner, har hjemme i München, og har som byen stolte øl traditioner der går tilbage til 1634, oprindeligt var bryggeriet startet og drevet af munke tilhørende den Hellige Franciskus af Paulas munkeorden. Bryggeriet er nu det største i München og det er med stolthed at vi her på Toga kan præsentere denne klassiker af en weisbier.


Leffe Brune 6,5% (Belgien)

Leffe Brune udvikler en meget kraftig skumkrone med store perler og et skær af øllets brune farve. Farven er umiddelbar mørkebrun, men holdes øllet op mod lyset fremtræder en dyb rød nuance, der minder om rødvin.
Leffe Brune dufter vinøst med en udpræget tone af mørkristet malt og en svag antydning af æbler, kryddernelliker og brun farin. Leffe Brune byder på en markant blød sødme fra den karamelliserede malt, der giver en fyldig følelse efterfulgt af en tør og let bitter eftersmag.


Budéjovicky Budvar 4,7% (Tjekkiet)

Premium Dark Lager har suppleret den traditionelle bryg fra bryggeriet Budweiser Budvar N.C. siden 2004. Den er produceret efter samme tradition som den originale Premium Lager med brug af nøje udvalgt tjekkisk humle, Moravian Malt, vand fra den 300 meter dybe Artesian brønd og tre typer af specialfarvet bygmalt: Munich, karamel og ristet.
Øllet genkendes med sin stærke mørke farve, tørheden, en fin bitter karamelsmag uden dominerende sødme. Dens smag er yderst delikat baseret på den ristede malt.

 

Guldtuborg 5,8% (Danmark)

Som ”husets fadøl” fås ”Den Gyldne Dame” nu også på Toga.
Guld Tuborg blev oprindeligt udviklet til eksport, og den blev lanceret herhjemme i 1895. Den er også kendt som ”Den Gyldne Dame”. Du oplever en elegant smag med god balance mellem tør fylde og livlighed. I glasset står den gyldent med hvidt skum. Duften er indtagende med anelser af frugt og en smule fennikel.


Hoegaarden Wit 4,9 % (Belgien)

Hoegaarden Wit har en uklar hvidgul farve med en tyk cremet skumkrone. Kulsyreudviklingen er moderat. Hoegaarden Wit dufter friskt og krydret, med en tør syrlig tone af appelsin. Hoegaarden Wit smager syrligt med blød fylde og aroma af citrus og koriander. 


Ale No. 16 alc. vol 5,7% (Danmark)

Denne danske klassiker kommer fra det mindre fynske bryggeri Refsvindinge.
Ale nr. 16 blev brygget for første gang i 1995. Det er en mørk overgæret guldøl, brygget på vand, malt, humle & original engelsk gær. I 1997 blev Ale nr. 16 kåret som Danmarks bedste øl, det samme skete i 2000, hvor den også fik en 3. plads på verdensplan. Ganske imponerende . Ale No. 16 er kommet for at blive.


Anchor Liberty Ale 5,9% alc. vol. (Amerika)

Liberty Ale blev introduceret den 18. april 1975. Dette var 200 årsdagen for Paul Reveres berømte ridetur fra Boston til Lexington for at advare de amerikanske revolutionære om englændernes hensigt om at arrestere dem - en begivenhed der udløste Amerikas uafhængighedskrig. Heraf navnet Liberty Ale. De første mange år bryggedes den som en juleøl, men brygges i dag året rundt. Liberty Ale er en klassiker! Den brygges på amerikansk pale ale malt, humles med amerikansk Cascade humle, men brygges efter engelsk cask ale forbillede. Den massive humlearoma og brugen af amerikansk Cascade, giver øllet en intens citrusagtig aroma og en tør og humlet afslutning. Farven er gylden, skummet lyst og vedholdende.